3.juni 09

2.juni begynte jeg og lille Kajsa på sporkurs, vi hadde teori første kvelde, og Kajsa var ikke med da. Vi er 8 som er med på hele kurset, og det var 2 stk som bare skulle være med på teorien. Kursinstruktører er Stian H og Emma Nordberg.
Dagen etter møtte vi opp kl 1800 nede ved Abborvannet. Vi ble delt i to grupper, 4 stk på hver instruktør. Emma forklarte hva og hvordan vi skulle legge ut et spor og så var første mann i gang. Vi måtte legge merke til vindretning, må huske på viktigheten med å legge spor i medvind. Jeg og Kajsa var sist ute på vår gruppe. Det har regnet litt i det siste så det var fuktighet i bakken i dag. Jeg tråkket skikkelig i bakken på hvert avtrykk. Her skulle det legges igjen lukter etter meg :-) Sporet var ca 4 meter. Jeg hadde en gobit i hvert avtrykk.

sporkurs21

Her legger jeg ut spor til Kajsa, liggetid ca 10 min.


Så var det å hente lilleknerta i bilen og ta med sporsele og langline. Tøyknuten måtte vi å ha med til belønning ved sporslutt. Jeg gikk med henne i bånd nesten helt frem til sporet. Hun satte seg og fikk på sporsela. Så tok vi av halsbånd og koblet på langlina. Ho tok sporstart med en gang vi kom frem til starten. Sist vi gikk spor, gikk Kajsa ganske fort, men i dag tok hun seg tid til hvert avtrykk.

sporkurs25


Ho spiste hver eneste gobit, her sku ikke noe ligge igjen til dyrene i skogen, og ho tok seg god tid til å lukte. Ho stoppa opp å så litt på instruktøren av og til, kanskje for å se om Emma fikk med seg at ho var flink.... ;o) Kajsa var ikke en eneste gang utafor sporet. Ho var sååå dyktig. Jeg hadde strødd litt gobiter i sluttgropa, så mens Kajsa spiste det, tok jeg av sporlina og fant frem tøyknuten. Når hver bidigste gobit var tatt, fikk ho belønning med lek og kos.


sporkurs31

Tøyknuten ristes skikkelig før hun kommer tilbake for å ha drakamp med mor.

sporkurs32

Drakamp med mor!

sporkurs34

Viktig med kos og skryt også!

Siste sporet vi gikk endte med å bli ca 20 meter. Huff! Det skulle jo ikke bli så langt. Det ble også forskjellig underlag. Vi har gått spor i lyng men på grunn av vindretning og terreng ble det da slik at vi fikk gress på slutten av siste spor. Har hatt ca 15-20 cm mellomrom mellom avtrykkene men økte litt på siste. Når jeg kom til gresset gikk jeg tilbake til 15-20 cm mellomrom. Kajsa tok det veldig bra. Virket ikke som hun reagerte på forskjellig underlag. Ho gikk like fint og like godt for det.
Vi rakk å gå 3 spor denne kvelden og i dag har vi kun tatt for oss gobitspor. Neste onsdag skal vi prøve spontanspor, det blir spennende å se hvordan ho takle det. Sikkert ikke noe problem det heller.... ;o)))))

Da vi kom hjem hadde faktisk Kajsa enda masse energi. Ho hadde ikke slit seg ut på disse 3 sporene og det skjønner jeg godt. Ho fikk jo ligge å hvile i bilen mellom hvert spor. Å det merket vi hjemme :-)))))

Én kommentar

Emma

09.jun.2009 kl.08:28

Dere var kjempeflinke til å gå spor begge to! :-)
Kan ikke annet enn å bøye seg i støvet for hu lillepia der. Kjempegrundig og dyktig! :-)

Skriv en ny kommentar

kajsapia

kajsapia

0, Bardu

Jeg er ei briard tispe og matmor skal bruke bloggen til å fortelle om treninga våres her.

Kategorier

Arkiv

hits